HAZIR YUFKALI KOLAY HÜNKAR BÖREĞİ



MALZEMELER

3 adet yufka
75 gr  sıvı yağ

Harcı için:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet közlenmiş patlıcan
300 gr kıyma
1 kuru soğan
2 diş sarımsak,1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,tuz,karabiber

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
Çörek otu

YAPILIŞI

Yayvan bir tencerede yağı kızdırıp kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur.İçine ince kıyılmış kuru soğan ve ezilmiş sarımsak ilave edilerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.Kavrulan kıymaya doğranmış köz patlıcan ve baharatlar eklenerek bir taşım daha pişirilir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Yufkalar üst üste konularak 4 eşit parçaya kesilir.Her bir parça fırça yardımıyla yağlanır ve geniş tarafına soğuyan harçtan konulur.Yufka rulo yapılıp gül böreği şeklinde sarılır.Sarılan börekler yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Bu aşamada üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.

Önceden 185 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk üzerleri kızarana kadar pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.







1 yorum:

  1. Denedim,tam kivaminda leziz bir borek oldu.Guzel tarifiniz icin tesekkurler.

    YanıtlaSil