GAZOZLU MUFFİN



MALZEMELER

1.5 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı veya margarin
4 adet yumurta
1/2 su bardağı damla çikolata
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 şişe gazoz
2.5-3 su bardağı un (akışkan hamur)

YAPILIŞI

Toz şeker ve yağ krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Üzerine yumurta,damla çikolata,portakal kabuğu rendesi ve vanilya eklenir.Karışıma gazoz yavaş yavaş eklenerek çırpılır.Son olarak un ve kabartma tozu ilave edilerek akışkan bir hamur elde edilir

Hazırlana hamur muffin kalıplarına veya muffin kapsüllerine paylaştırılır.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirilir.

Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır ve servis edilirken üzerine portakal kabuğu rendesi serpilir.

Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder