MALZEMELER
6 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı gül suyu
1 çay kaşığı portakal suyu
3 yemek kaşığı su
Ara dolgu için:
20 gr hurma
1 çay kaşığı portakal suyu
Üzeri için:
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Hurmalar küçük parçalara ayrılarak portakal suyu ve sıcak suyla ezilir püre haline getirilir,soğumaya bırakılır.
Hamur için yumuşamış tereyağı ve un ezilir.Gül suyu,portakal suyu ve 3 yemek kaşığı su eklenerek sert bir hamur elde edilir.
Hamurdan küçük bezeler kopartılır ve ortaları açılarak hurma püresinden içlerine paylaştırılır.Elde şekil verilerek hamur kapatılır.
Kurabiyeler yağlanmış fırın tepsisine dizilir , çatalla üzerleri delinir.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-30 dk kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.Servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder