SUSAMLI VE ÇÖREK OTLU TUZLULAR
MALZEMELER
125 gr margarin
40 ml yoğurt ( 1 kahve fincanı )
4 yumurta sarısı ( biri üzeri için ayrılır )
400 gr un (3 su bardağı tepeleme )
1 adet limon kabuğu rendesi
Çörek otu , susam , tuz
YAPILIŞI
Çörek otu ve susam hariç tüm malzeme karıştırılır ve yoğrulur.Yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar kopartıp uzunlamasına yuvarlanır ve saç örer gibi örülür.
Hazırlanan örgü kurabiyeler yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür,yarısına susam yarısına çörek otu serpilir.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk üzerleri kızarana kadar pişirilir.Soğuyunca tepsiden alınır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder