KAYISILI AY KURABİYESİ



MALZEMELER

100 gr kuru kayısı
4 su bardağı un
200 ml ( 1 kutu ) krema
Yarım su bardağı pudra şekeri
125 gr margarin veya tereyağı

YAPILIŞI

Kayısılar yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletilir , süzdürülüp küçük küpler halinde doğranır.

Un,yağ,krema ve şeker birlikte yoğrularak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edilir.Hamur 20 eşit parçaya bölünür ve her bir parça avuç içinde yassılaştırılarak açılır.Ortalarına kayısı paylaştırılır ve rulo biçiminde sarılır.İki ucu bastırılarak kapatılır,uçlardan ortaya doğru bükerek ay şekli verilir.Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 15 dk üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.Fırından alıp ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri elenir.Servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder