YEŞİL PASTA



MALZEMELER

500 gr ıspanak
1.5 su bardağı toz şeker
3 yumurta
2 su bardağı un
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç harcı için:

1 paket şeftalili puding
1 su bardağı süt

Pasta kreması için:

1 su bardağı süt
1 kutu toz krem şanti
200 gr labne peyniri

YAPILIŞI

Temizlenen ıspanaklar yumuşayıncaya kadar haşlanıp süzgece alınır ve soğumaya bırakılır.Elde sıkılıp iyice süzülür ve robotta ezilir.

Toz şeker ve yumurtalar derin bir kapta köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır.Zeytinyağı,ıspanak püresi,un , kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.

Hazırlanan hamur yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökülür ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.Fırın ayarı 175 dereceye düşürülerek 20 dk daha pişirilir.Fırından çıkarılan kek soğumaya bırakılır.

İç harcı için puding  1 bardak sütle pişirilip ılınmaya bırakılır.Krema için , toz krem şanti sütle çırpılır ve labne peyniri eklenir.Karışım buzdolabında hafif katılaşıncaya kadar bekletilir.

Soğumuş kekin dört kenarından ince parçalar kesip elde ekmek gibi ufalanır.Böylece bütün kekin kenarı da düzelmiş olur.Kek enine ortadan ikiye kesilir ve alt kekin üzerine önce krema ,üzerine şeftalili puding sürülür , diğer kekle kapatılır.Kalan krema ile pastanın üzeri ve kenarları kaplanır ve ufalanmış kek kırıntıları serpilir.Arzu edilirse kekin üzeri kestane şekeri ile süslenir.

Kek servise hazırdır.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder