OTLU PEYNİRLİ MİLFÖY



MALZEMELER

125 gr beyaz peynir
3 yemek kaşığı lor peyniri
2 taze soğan
1 yumurta
1 yumurta sarısı
Maydanoz,kekik.kişniş
6 yaprak milföy hamuru
Karabiber

YAPILIŞI

Harç için beyaz ve lor peyniri yumurta ile karıştırılır.İçine ince doğranmış yeşil aromatik otlar ve taze soğan ilave edilir.Karabiber ile tatlandırılarak harmanlanır.

Her milföy hamurundan 12 cm lik daireler kesilir,her birinin içine 1 yemek kaşığı harç yerleştirilir.
Hamurların üzerine su sürülür ve bohça haline getirilir.Bu şekilde tamamlanan hamurlar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.

Yumurta sarısı biraz sulandırılıp hamurların üzerine sürülür.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.Sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder