HURMALI KURABİYE



MALZEMELER

6 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı gül suyu
1 çay kaşığı portakal  suyu
3 yemek kaşığı su

Ara dolgu için:

20 gr hurma
1 çay kaşığı portakal suyu

Üzeri için:

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Hurmalar küçük parçalara ayrılarak portakal suyu ve sıcak suyla ezilir püre haline getirilir,soğumaya bırakılır.

Hamur için yumuşamış tereyağı ve un ezilir.Gül suyu,portakal suyu ve 3 yemek kaşığı su eklenerek  sert bir hamur elde edilir.

Hamurdan küçük bezeler kopartılır ve ortaları açılarak hurma püresinden içlerine paylaştırılır.Elde şekil verilerek hamur kapatılır.

Kurabiyeler yağlanmış fırın tepsisine dizilir , çatalla üzerleri delinir.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-30 dk kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.Servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder