LİMONLU PORTAKALLI KURABİYE



MALZEMELER

125 gr tereyağı
190 gr pudra şekeri
375 gr un
2 çay kaşığı ince rendelenmiş misket limonu kabuğu
2 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
85 gr çiy krema
1 yemek kaşığı limon suyu

Portakallı krema:
250 gr pudra şekeri
2 çay kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
2 yemek kaşığı dolusu portakal suyu


YAPILIŞI

Tereyağı,pudra şekeri ve limon kabukları mutfak robotunda 10 saniye kadar karıştırılır.Krema ve limon suyu ilave edilir , düzgün görünüm oluncaya kadar karıştırılır.Karışımdan yemek kaşığı dolusunca hamurlar alınıp yağlanmış tepsiye dizilir.Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika hafif altın sarısı olana dek pişirilir.Fırın tepsisinde soğumaya bırakılır.

Portakallı krema için pudra şekeri ,portakal kabuğu ve suyu küçük bir kabın içine alınır.Benmari usulü düz ve pürüzsüz olana kadar çırpılır ve ateşten alınır.Hazırlanan sos düz bir bıçak yardımıyla kurabiyelerin üzerine her tarafını kaplayacak şekilde yayılır.Üzeri hafif donunca servise hazırdır.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder