DOLAMA BÖREK



MALZEMELER

2 adet yufka
1 kahve fincanı sıvı yağ

Harcı için:

1 demet ıspanak veya ısırgan otu ebegümeci
4 adet taze soğan
3 diş sarımsak
100 gr lor peyniri
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,tuz,karabiber

YAPILIŞI

Derin bir kasede yaprakları ayıklanıp küçük parçalara ayrılan ıspanaklar,ince kıyılmış taze soğanlar,sarımsaklar,lor peyniri ve baharatlar harmanlanır.(Harç kesinlikle pişirilmez)

Yufkalar üst üste konularak ortadan ikiye kesilir.Yarım yufkanın üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür.Geniş kenarına harçtan konularak rulo yapılıp gül böreği şeklinde sarılır.Tabanı yağlanmış bir tavanın ortasına yerleştirilir.İkinci yarım yufka da aynı şekilde rulo sarılır ve birincinin etrafına dolanır.

Tavanın kapağı kapatılır ve orta ateşte böreğin altı kızarana kadar kapak hiç açılmadan pişirilir.
Böreğin altı pişince açık bir tabak yardımıyla tavanın içinde ters çevrilir.Bu defa kapak hiç kapatılmadan çevrilen kısım pişirilir.

Aynı işlem kalan iki yarım yufka için de uygulanır.

Dolama börek sıcak olarak ayran cacık veya sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder