FISTIK EZMELİ KURABİYE



MALZEMELER

375 gr un
250 gr yulaf (marketlerde yulaf ezmesi şeklinde kahvaltılık olarak bulunan)
125 gr tereyağı
125 gr toz şeker
85 gr bal
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
250 gr kavrulmuş tuzsuz fıstık ( ince kıyılmış)

Üzeri için:

25 gr tereyağı,yumuşatılmış
1 yemek kaşığı ılık su
1 tatlı kaşığı pudra şekeri



YAPILIŞI

Un ve yulaf büyükçe bir karıştırma kabına alınır.Tereyağı,şeker,bal ve fıstık ezmesi ufak bir tencerede orta ısıda eriyinceye kadar karıştırılır ve unlu karışıma ilave edilir.Bir kaşık yardımıyla birbirine yedirilir.

Elde edilen karışımdan tatlı kaşığı dolusunca alınır ve yuvarlanır.Kurabiyeler yağlanmış tepsiye dizilir ve düzleştirmek için üzerlerine yavaşça bastırılır.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 10 dk üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirilir.
Küçük bir kasede tereyağı ,su ve pudra şekeri beyazlaşıp pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılır.Fırından çıkan kurabiyeler önce dip sosa sonra fıstığa batırılır.Kurabiyeler servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder