HURMALI VE LİMONLU KURABİYELER



MALZEMELER

75 gr.un
2yemek kaşığı mısır nişastası
1/4 çay kaşığı tuz
90 gr yumuşak tereyağı
100 gr toz şeker
1 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
3 adet iri yumurta akı
50 gr çekirdeksiz ince kıyılmış hurma
1 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

YAPILIŞI


Un.tuz ve mısır nişastası karıştırılır.Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar mikserin yüksek devrinde çırpılır ,içine limon rendesi ilave edilir.

Ayrı bir kapta yumurta akları yumuşak tepecikler oluşuncaya kadar çırpılır.Tahta kaşıkla tereyağlı karışıma yumurta akları ilave edilerek yedirilir.Bu karışıma kuru malzemeler,hurma ve limon suyu eklenip karıştırılır. Elde edilen hamur 30 dk.kadar buzdolabında dinlendirilir.

Hazırlanan hamurdan 1 tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar 4 cm aralıklarla yağlanmış fırın tepsisine dökülür.

Önceden 190 derece ısıtılmış fırında 8-10 dk altın rengi oluncaya kadar pişirilir.Tamamen soğuyunca servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder