ELMALI ÜÇGENLER



MALZEMELER

1 yufka
2 elma
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ikiye ayrılmış fındık
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Elmaların kabukları soyulup zar büyüklüğünde doğranır,tereyağında yumuşayıncaya kadar sotelenir.Yumuşayan elmalara şeker ve tarçın ilave edilir.İki dakika daha pişirilir.Ocaktan alınıp fındıklar ilave edilir.İç malzeme soğumaya bırakılır.

Yufka rulo halinde sarılır ve 7-8 cm eninde şeritler kesilir.Şeritlerin uç kısmına elmalı harçtan paylaştırılır ve muska şeklinde sarılır.

Hazırlanan muska börekler kızgın yağda kızartılır ve üzerlerine pudra şekeri serpilir.Ilık servis edilir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder