LİMONLU KEK



MALZEMELER

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı eritilip soğutulmuş margarin
1 çay bardağı süt
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
40 gr toz badem
2.5 su bardağı un

Üzeri için :

1 limon
1 çorba kaşığı su
3-4 çorba kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Yumurtalar şekerle krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır,yağ ve süt ilave edilerek tekrar çırpılır.Sıvı karışıma un,kabartma tozu,vanilya ve toz badem eklenerek karıştırmaya devam edilir.Limon suyu ve kabuğu da ilave edilerek karıştırılır ve hamur yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına boşaltılır.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dk pişirilir.

Üzeri için pudra şekeri su ile ezilerek sıvı bir karışım yapılır.Soğumuş olan kekin üzerine dökerek kaplanır.Bütün limonun kabukları rendenin ince tarafıyla rendelenir ve kekin üzeri süslenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder