KOLAY HAVUÇLU KEK

www.miepastanesi.com


MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker ( 170 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ  (65 ml)
1 çay bardağı süt  (80 ml)
2 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay bardağı kırılmış iç ceviz (isteğe bağlı)
2 su bardağı un (yaklaşık 250 gr)

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar mikserde çırpılır. Süt ve sıvı yağ karıştırılır.Karışıma rendelenmiş havuç ilave edilir.Ayrı bir kapta un, vanilya, kabartma tozu ve tarçın harmanlanır.Sıvı karışıma ilave edilir.En son ceviz içi ilave edilip yağlanmış kek kalıbına dökülür.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk fırın kapağı aralarda açmadan pişirilir.
Soğuyunca kalıptan çıkarılıp isteğe göre üzerine pudra şekeri elenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder