KALBURABASTI TATLISI



MALZEMELER

250 gr margarin
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbet için:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/4 limonun suyu

YAPILIŞI

Şerbeti için su ve toz şeker kaynatılıp limon suyu ilave edilir.Kaynadıktan sonra tencere ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Derince bir kasede yumuşak margarin,yoğurt,yumurta ve vanilya iyice karıştırılır,un ve kabartma tozu harmanlanıp azar azar ilave edilerek yoğrulur.Gerekirse un eklenir.

Hamurdan parçalar koparıp yumurta şeklinde yuvarlanır,üst kısmı kevgire bastırılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir (hamur parçalarının içine arzuya göre iri ufalanmış ceviz konulup ağzı kapatılır ve kevgire bastırılır) .Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Fırından çıkarılan kurabiyelerin üzerine tepsideyken soğuk şerbet dökülür.40 dk şerbetin çekmesi için dinlendirilir ve servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder