DEREOTLU POĞACA





MALZEMELER


125 gr tereyağ veya margarin
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
130 gr yoğurt (3/4 su bardağı)
110 gr sıvı yağ (3/4 su bardağı)
6 gr şeker (1 tatlı kaşığı)
10 gr kabartma tozu (1 paket)
6 gr tuz (1 tatlı kaşığı)
6 gr sirke (1 yemek kaşığı)
400 gr un
50 gr beyaz peynir
1/4 demet dereotu


YAPILISI

Dere otu incecik kıyılır.Margarin, yumurta, sıvı yağ, sirke bir kapta karıştırılır.Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz, şeker harmanlanır ve bir önceki sıvı karışıma ilave edilir.Dere otu ve peynir ilave edilerek, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Arzuya göre susam, haşhaş tohumu veya çörek otu serpilir.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder