SUSAMLI VE ÇÖREK OTLU TUZLULAR



MALZEMELER

125 gr margarin
40 ml yoğurt ( 1 kahve fincanı )
4 yumurta sarısı ( biri üzeri için ayrılır )
400 gr un (3 su bardağı tepeleme )
1 adet limon kabuğu rendesi
Çörek otu , susam , tuz

YAPILIŞI

Çörek otu ve susam hariç tüm malzeme karıştırılır ve yoğrulur.Yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar kopartıp uzunlamasına yuvarlanır ve saç örer gibi örülür.

Hazırlanan örgü kurabiyeler yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür,yarısına susam yarısına çörek otu serpilir.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk üzerleri kızarana kadar pişirilir.Soğuyunca tepsiden alınır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder