HURMALI VE CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER

175 gr çekirdekleri çıkarılmış hurma
175 gr küçük doğranmış ceviz
2 adet büyük boy yumurtanın akı
150 gr pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1 adet limon suyu (taze sıkılmış)

YAPILIŞI

Hurmalar çok ince kıyılarak cevizlerle birlikte bir kaba alınır.Yumurta akları,pudra şekeri,kakao ve limon suyu karışıma eklenir ve iyice karıştırılarak hamur hazırlanır.

Hazırlanan hamurdan tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar alınarak yağlanmış fırın tepsisine 2.5cm aralıklarla dizilir.

Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk.kurabiye kenarları kızarıncaya kadar pişirilir.

Tamamen soğuduktan sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder