SEBZELİ KREP



MALZEMELER

Krep hamuru için :

2 yumurta
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İç malzeme için :

1 su bardağı haşlanmış garnitür(bezelye ve küp doğranmış havuç)
100 gr taze kaşar
1 çorba kaşığı süt

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Krep hamuru için bir kapta yumurta,sıvı yağ ve süt çırpılır , sıvı karışıma un ve tuz ilave edilerek karıştırılır.Teflon tavada bir çay kaşığı sıvı yağ ısıtılır ve ısınmış tavaya krep hamurundan bir kepçe dökülür,dairesel hareketlerle hamurun  tavanın her tarafına yayılması sağlanır.Göz göz olunca spatulayla hamurun diğer tarafı çevrilir.Pişen krepler kağıt peçete serilmiş düz bir tabağa alınır ve üzerine de kağıt peçete örtülür.Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.

İç malzeme için garnitürler,küp kesilmiş peynirler ve süt bir kaba alınır ve karıştırılır.Kreplerden biri alınır ve iç malzeme ortasına yerleştirilir.Geniş bir rulo şeklinde sarılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.Diğer kreplere de aynı işlem uygulanır.Üzerlerine pul biber,dereotu ve kaşar peyniri serpilir.

Servis yapmadan önce önceden ısıtılmış fırının ızgara bölümünde sadece üstleri kızarana kadar pişirilir.

Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder