ÇATAL KURABİYELER



MALZEMELER

125 gr margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı malep
2 çay kaşığı şeker
23 yemek kaşığı un

YAPILIŞI

Margarin eritilir.Yoğurma kabına yumurta,zeytinyağı,yoğurt,şeker,tuz,margarin ve mahlep eklenip karıştırılır.Karışıma un ilave edilerek yoğrulur.

Elde edilen hamurun yarısından azı ayrılarak biber salçası katılır ve yoğrulur.Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır,çatal şekli verilir ve yağlanmış fırın tepsisine verilir.1 yumurtanın sarısı çırpılır ve kurabiyelerin üzerine sürülür.Son olarak üzerlerine çörek otu serpilir.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir.

Soğuyunca servise hazırdır.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder