MISIR GEVREKLİ KURABİYELER



MALZEMELER

125 gr tereyağı
185 gr toz şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kuş üzümü
375 gr hindistan cevizi (kuru rendelenmiş)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
500 gr un
750 gr cornflakes ( hafifçe elde ufalanmış mısır gevreği)

YAPILIŞI

Tereyağı ve şeker mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Çırpmaya devam ederken yumurtalar teker teker ilave edilir ve vanilya eklenir. Karışım derince bir kaba aktarılır ve kuş üzümü ile hindistan cevizi ilave edilir.Bu aşamada karıştırmak için kaşık kullanılır.Kabartma tozu,karbonat ve un eklenerek karışım birbirine yedirilir.

Açık ve geniş bir tabak içine mısır gevrekleri elde hafifçe ufalanarak yayılır.Hamur karışımından bir yemek kaşığı dolusu alınarak mısır gevreğinin içine dökülür ve her tarafının iyice bulanması sağlanır.Mısır gevreğine bulanan hamur elde yuvarlanır, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.Hamur bitene kadar işlem tekrarlanır.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirilir.Kurabiyeler altın sarısı renk alınca fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır.

Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder