LOR TATLISI



MALZEMELER

500 gr tuzsuz lor peyniri
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon

Üzeri için:

Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi

YAPILIŞI

Şerbet için tencereye toz şeker , su ve limon dilimi konulur ve kaynatılır.Ilınmaya bırakılır.

Lor peyniri tel süzgeçten geçirilip üzerine yumurtalar kırılır.Toz şeker,un,pirinç unu,kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi ilave edilip iyice yoğrulur.

Karışım sıkma torbasına doldurulur , yağlanmış fırın tepsisine yuvarlak şekilde sıkılır.Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 35 dk pişirilir.Fırından çıkartılıp üzerine ılınmış şerbet dökülür.

Şerbeti çeken tatlıların üzeri antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder