KABAKLI POĞAÇA



MALZEMELER

4 su bardağı un
10 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta

İç harcı için:

2 kabak
1 soğan
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz , karabiber

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
Beyaz haşhaş

YAPILIŞI

Yaş maya 2 yemek kaşığı ılık suda eritilir.Derince bir kabın içinde un,şeker ve tuz harmanlanır.Ortası havuz gibi açılıp;eritilmiş maya,süt,zeytinyağı ve yumurta eklenir.Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğrulur.Üzeri nemli bir bezle örtülen hamur 1 saat kadar dinlendirilir.

İç harcı için soğan ince kıyılır.Kabaklar alacalı soyulup rendelenir ve suyu iyice sıkılır.Dereotu ince kıyılır.Soğan ve kabak ısıtılmış zeytinyağında 5 dk kadar kavrulur,ocaktan alınır.İçine ufalanmış peynir,dereotu,tuz ve karabiber konularak harmanlanır.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanır ve açılır.Ortalarına kabaklı iç malzemeden paylaştırılır.Kenarlarından kapatılır.Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizilir ve 1 saat bekletilir.Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş serpilir.

Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar 40 dk pişirilir.

Tepsinin sıcaklığı çıkınca servis edilir.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder