KREM KARAMEL



MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 paket vanilya
Yarım litre ılık süt

YAPILIŞI

Yarım su bardağı şeker tavada kısık ateşte karıştırmadan eritilir.Karamel haline gelince  ısıya dayanıklı fırın kaselerine paylaştırılır.

Yumurtalar,kalan şeker ve vanilya derin bir kasede mikserle çırpılır.Ilık süt azar azar karışıma eklenir ve çırpmaya devam edilir.

Tabanlarına karamel dökülen kaselere sütlü karışım paylaştırılır.İçi su dolu fırın tepsisine kaseler yerleştirilir,180 derece fırında 40 dk pişirilir.

Fırından çıkan kaseler soğuyunca buzdolabına konulur ve en az 3 saat beklenir.Kaseler tabaklara ters çevrilerek karamelli kısım üstte olacak şekilde servis yapılır ( karamel koymadan önce kaseler ıslatılırsa daha çabuk ters çevrilir) .

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder