KOLAY BİSKÜVİ



MALZEMELER

3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı süt
100 gr tereyağı veya margarin

Kenarları için:

Susam ,ufalanmış ceviz içi,fındık içi

YAPILIŞI

Oda ısısında yumuşatılmış yağa yumurta ve şekeri ilave ederek mikserle krema kıvamına gelecek kadar çırpılır.Un,tuz ve kabartma tozu derin bir kasede harmanlanır.Ortası havuz gibi açılıp yumurtalı karışım,rendelenmiş limon kabuğu ve süt eklenir.Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğrulur.Hamur silindir şeklinde yuvarlanıp streçe sarılır ve buzdolabında yarım saat bekletilir.

Buzdolabından çıkartılan hamur unlu tezgah üzerine alınır ve bıçakla ince dilimler halinde kesilir.Kenarları susam ceviz içi ve kırılmış fındık karışımına batırılır ve yağlanmış tepsiye aralıklarla dizilir.

Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.Soğuduktan sonra tepsiden alınır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder