ELMALI PAY



MALZEMELER

4 adet orta boy sert elma
7 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 tatlı kaşığı tarçın ve 3 tatlı kaşığı toz şeker karışımı
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Pudra şekeri

YAPILIŞI

Elmaların kabukları soyulup ince dilimlenir.Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbının tabanına dizilir.Üzerine bolca tarçın ve toz şeker karışımı serpilir.

Yumurtalar şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar mikserin yüksek devrinde çırpılır.Karışıma un,kabartma tozu,vanilya ve ceviz ilave edilerek tahta bir kaşık veya spatula yardımıyla karıştırılır.Karışım kalıptaki elmaların üzerini örtecek şekilde dökülerek yayılır.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirilir.Kuru bir kürdan batırıldığında hamur yapışmamalı , kürdan temiz çıkmalıdır.

Kalıp tamamen soğuduktan sonra elmalı kısım üste gelecek şekilde servis tabağına ters çevrilerek kek çıkarılır ve üzerine bolca pudra şekeri elenir.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder