TUZLU ÇAY KURABİYESİ



MALZEMELER

2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke 
125 gr margarin veya tereyağı
1 adet yumurta

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Çörek otu

YAPILIŞI

Un,tuz ve kabartma tozu yoğurma kabına elenir.Ortası havuz gibi açılır.Sirke,yumuşak margarin/tereyağı ve yumurta ilave edilerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.

Hamur bir buzdolabı poşetine konularak açılacak sertliğe gelinceye kadar 15-20 dk buzdolabında dinlendirilir.

Buzdolabından alınan hamur iki temiz poşet arasında merdaneyle yarım cm kalınlığında açılır ve istenilen kurabiye kalıplarıyla kesilir.

Şekillendirilmiş hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir,üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.

Önceden 200 derece ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirilir.

Soğuyunca servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder