ÇİKOLATALI VE FRAMBUAZLI TATLI



MALZEMELER

60 gr bitter çikolata
5 yumurta
1 çay bardağı ince çekilmiş kavrulmuş fındık
30 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı frambuaz

YAPILIŞI

Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilip ılınmaya bırakılır.

Yumurtaların sarısı ve akları ayrılır.Yumurta sarıları ile toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.Karışıma eritilmiş çikolata eklenip karıştırmaya devam edilir.

Ayrı bir kapta yumurta akları ile bir tutam tuz kar haline gelinceye kadar çırpılır.Çikolatalı karışım azar azar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.Fındıklar da eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır.

Çikolatalı karışım yuvarlak bir fırın kabına alınır ve önceden 170 derece ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir.Hafif soğuyunca dilimlenip üzerine kakao serpilir.Servis tabağına alınan tatlı frambuaz ve taze nane yapraklarıyla süslenerek sunulur.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder