SEBZELİ TART



MALZEMELER

3 adet patates
150 gr un
80 gr tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1er adet kırmızı,yeşil ve sarı dolmalık biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yumurta 
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
Tuz,kırmızı toz biber,karabiber

YAPILIŞI

Patatesler soyulup küçük küpler şeklinde doğranır ve tuzlu suda 15-20 dk haşlanır.Suyu süzülüp püre haline getirilir.

Unu derin bir kaba alınır.Oda ısısında yumuşamış yağ,tuz ve patates püresi eklenir,pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.Elde edilen hamur yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür ve buzdolabında 15 dk bekletilir.

2 çorba kaşığı sıvı yağ bir tavada ısıtılır,küçük doğranmış biberler ve taze soğanlar ilave edilip kavrulur.Tava ocaktan alınır ılınınca içine siyah zeytin,maydanoz, tuz ve baharat katılır.

Ayrı bir kapta süt,krema,peynir ve yumurtalar çırpılır ,sebzeli malzemeyle karıştırılır.Buzdolabından çıkarılan hamurun içine iç malzeme yayılır.Üzeri aliminyum folyo ile kaplanır.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 10 dk pişirip folyo çıkarılır.Folyosuz 30-35 dk daha pişirilir.Fırından çıkarılıp ılınmaya bırakılır.

Dilimleyip servis yapılır.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder