REÇELLİ KURABİYE



MALZEMELER

80 gr tereyağı
85 gr toz şeker
2 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
250 gr un
85 gr toz krema (marketlerde toz muhallebi olarak bulunan)
2 yemek kaşığı ahududu reçeli

YAPILIŞI

Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar mikserin yüksek devrinde çırpılır.Süt ve vanilya ilave edilerek çırpmaya devam edilir.

Karışıma un ve toz krema eklenerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırılır.Hamurdan 1 tatlı kaşığı dolusunca parçalar alınıp elde yuvarlanır ve ortasına parmak ucuyla hafifçe bastırılarak çukurlaştırılır.Bu şekilde hazırlanan hamurun tamamı içine pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.Çukurların içine yarım çay kaşığı dolusu reçel doldurulur.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kurabiyeler 15 dk pişirilir.Soğuyunca servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder