ÇİKOLATALI SOĞUK PASTA



MALZEMELER

150 gr beyaz çikolata (doğranmış)
350 gr bitter çikolata (doğranmış)
1 su bardağı pötibör bisküvi (blenderdan geçirilmiş)
2 çorba kaşığı önceden hazırlanmış Türk kahvesi
5 yumurta (beyazları ayrılmış)
150 gr küp kesilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı şeker
Serpmek için kakao

YAPILIŞI

Beyaz çikolata benmari usulü eritilir.Bisküviler eklenip iyice karıştırılır.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine 22 cm genişliğinde altsız tart kalıbı konulur ve bisküvi karışımı kenarlardan taşmadan kalıbın içine muntazam yayılır.Kalıp buzdolabında soğutulmaya bırakılır.

Bitter çikolata benmari usulü eritilir.Tereyağı ve kahve eklenir,iyice karıştırılıp soğumaya bırakılır.Yumurta sarıları teker teker ekleyip iyice karıştırılır.

Büyük bir kasede yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpılır ve şeker ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Yumurta aklarının 1/3ü çikolatalı karışıma eklenir,karıştırılır.Sonra kalan kısmı da karıştırılır.

Çikolatalı karışım soğumuş olan kalıptaki bisküvilerin üzerine dökülür.En az 3 saat ya da bütün gece buzdolabında bekletilir.

Kaynar suya batırılmış bıçak pastanın kenarında gezdirilerek kalıptan ayrılması sağlanır.Servis tabağına çıkarılan pastanın üzerine kakao eklenir.Çikolatalı soğuk pastanın vanilyalı dondurma ile servis yapılması önerilir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder