SUSAMLI KITIR KURABİYELER



MALZEMELER

250 gr. yumuşak tereyağı
200 gr. toz şeker (1+1/4 su bardağı)
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
300 gr un (2.5 su bardağı)
1 adet hafif çırpılmış yumurta akı
2 yemek kaşığı bal
130 gr susam

YAPILIŞI

Tereyağı,şeker ve limon kabuğu rendesi mikserin yüksek devrinde krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Mikserin devri düşürülür,karışıma azar azar un ilave edilerek çırpmaya devam edilir.

Küçük bir kapta bal,yumurta akı ve susam iyice karıştırılır.Karışım yoğun kıvamlı olmalıdır.Hazırlanan hamurdan 1 yemek kaşığı dolusu alınır ve avuç içinde yuvarlanır.Yuvarlanan hamurlar teker teker susamlı karışımın içine batırılır,çapı 8 cm lik bir disk oluncaya kadar elle bastırılarak yassıltılır. Bu işlem hamur ve susamlı karışım bitene kadar tekrarlanır.

Kurabiyeler susamlı yüzleri üstte kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.

Önceden 200 derece ısıtılmış fırında altın rengi alıncaya kadar 10-15 dk pişirilir.Tamamen soğuyunca servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder