PEYNİRLİ KİŞ



MALZEMELER

2 su bardağı un
2 adet yumurta
6 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı su
Tuz

Peynirli harç için:

4 paket labne peyniri
1 su bardağı krema
1 adet yumurta sarısı
2 adet domates
1 demet taze fesleğen
2 çorba kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)

YAPILIŞI

Un,tereyağı,yumurta,su ve tuz bir kapta karıştırılarak tart hamuru elde edilir.Hamur buzdolabında 20 dk dinlendirilir.

Taze fesleğen ve kekik ince doğranır.Peynirli harcı hazırlamak için domates hariç bütün malzeme bir kapta karıştırılır. 25 cm çapındaki tart kalıbı yağlanır.Buzdolabında dinlenen tart hamuru bir merdane yardımıyla inceltilerek yağlanmış kalıba serilir.Kenarları bastırılır ,fazla hamur kesilerek alınır.Hazırlanan peynirli harç tart hamurunun içine dökülür ve her tarafına eşit gelecek şekilde  yayılır.Domatesler halka şeklinde doğranır,içleri alınır ve peynirli harcın üzerine dizilir.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35 dk  pişirilir.Peynir sertleşinceye kadar fırında tutulur.

Dilimleyerek sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder