PORTAKALLI HALKA



MALZEMELER

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta 
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

Üzeri için:

80 gr beyaz çikolata

YAPILIŞI

Yumurta , ayçiçek yağı , süt , rendelenmiş portakal kabuğu,vanilya ve toz şeker derince bir yoğurma kabına alınarak karıştırılır.Un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.

Unlanmış tezgahta hamur 1.5 cm kalınlığında açılır ve yuvarlak bir kalıpla kesilir.Kesilen hamurların ortaları daha ufak bir kalıpla kesilerek simit şekli verilir.

Ayçiçek yağı tavada ısıtılır ve hazırlanan halkalar önlü arkalı kızarana kadar pişirilir.Yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alınır.

Beyaz çikolata benmaride eritilir ve yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurulur.Kızarmış halkaların üzerine gelişigüzel sıkılarak çizgiler yapılır.

Tatlı servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder